Начало Рали Ситроен с много сериозна подготовка за макадамовите стартове

Ситроен с много сериозна подготовка за макадамовите стартове

50
0
???????

Екипът на Ситроен е положил изключително сериозни усилия при подготовката си за първия макадамов кръг от тазгодишния световен шампионат – рали Мексико.

Началният старт от WRC този сезон бе на лед и сняг в Швеция. Там Ситроен не се представиха особено блестящо като най-доброто им класиране бе четвъртото място на Себастиен Ожие. Предвит факта, че по-голямата част от сезона обаче традиционно е запазена за стартове на макадам, от Ситроен признаха, че са вложили изключително старание при подготовката на автомобила си DS3 WRC за този тип настилка.

Техническият директор на тима Ксавие Местелан-Пиньо коментира:

– Направихме много изпитания на различни типове макадам – от наистина твърд до по-мек и на места с по-бързи секции. Продължихме да работим по управлението на колата с новите гуми Мишлен.

Допълнително, от Ситроен са отделили доста време специално за подготовката си за рали Мексико, тъй като то се провежда на много висока надморска височина – над 2000 м над морското равнище, което автоматично означава по-малко кислород.

– Имаме много опит с рали Мексико, което сме печелили със Ситроен Ксара и Ситроен C4. За да бъдеш бърз на този тип настилка, трябва да имаш добри настройки на окачването и издръжливи спирачки. По отношение на надморската височина, трябва да съобразиш предавателните числа на скоростната кутия и да изпробваш различни карти за управление на двигателя. Това е резултат от работа по време на тестове, тъй като двигателя не е различен от този, който имахме в Швеция.