Начало Рали Ситроен ще гони нова победа в Австралия след успеха си в Германия

Ситроен ще гони нова победа в Австралия след успеха си в Германия

36
0
Крис Мийк

Екипът на Ситроен ще се опита да надгражда представянето си в последния кръг на тазгодишния световен рали шампионат извън Европа въз основа победата на Дани Сордо и Карлос дел Барио в Германия. За френския отбор там ще карат още екипажите Мико Хирвонен/Ярмо Лехтинен и Крис Мийк/Крис Патерсън.

Хирвонен спечели последните три ралита там – през 2006, 2009 и 2011 г.

Винаги се радвам да се връщам в Австралия. За някой като мен, който обича откритите пространства, това е изумителна страна и бих се радвал да я опозная по-добре. Печелил съм ралито три пъти, на три различни маршрута. Определено е вярно, че съм имал сериозни успехи в това състезание. Този сезон целта ми ще е да постигна победа за Ситроен. Това ни е необходимо, за да намалим разликата спрямо лидерите в шампионата при конструкторите. Добрият ни резултат от Германия не промени подготовката за Австралия, но успехът там мотивира допълнително всеки член от екипа ни – сподели финладецът.

За Мийк предстоящият WRC кръг е втори шанс след рали Финландия, където ирландецът направи страхотно каране, но катастрофира преди самия финал на надпреварата. Той ще кара на мястото на Сордо.

В Австралия ще довърша работата. Голяма отговорност е да стигнеш до заводски екип и трябва да постигна добра позиция, за да взема точки за Ситроен. За първи път ще се състезавам в Австралия – всъщност това ще е първото ми WRC рали извън Европа! Знам, че мога да разчитам на отбора и на качествата на DS3 WRC. Чувствам се почти като част от колата и нямам търпение да изляза на австралийските пътища – коментира Крис.

Третият DS3 WRC ще бъде управляван от Халид Ал-Касими. Пилотът е карал два пъти в Австралия, като през 2011-та постигна там най-добрия си резултат в световния шампионат – пето място.

Надпреварата е страхотна. При всички положения пътищата ми пасват повече, отколкото тези в Германия! Надявам се да повторя представянето, което имахме там преди две години, но най-много от всичко бих искал да видя DS3 WRC на най-високото стъпало на подиума – обясни Ал-Касими.