Начало Рали Ситроен ще опита да използва пълния потенциал на Остберг и Мийк в...

Ситроен ще опита да използва пълния потенциал на Остберг и Мийк в Сардиния

18
0
Мадс Остберг

Отборът на Ситроен в световния рали шампионат премина период на адаптация в началото на сезон 2014 г., тъй като този сезон работи с нови пилоти. Мадс Остберг и Крис Мийк също трябваше да свикнат с DS3 WRC, като резултатът от проведените досега пет надпревари са 4 подиума. Целта за следващия кръг в календара – рали Сардиния – пък е да се използва максимално потенциалът на екипажите и колите.

Свършената по развитието на DS3 WRC работа ни дава възможност да посрещнем очакванията на пилотите. Мадс има сериозен опит в Сардиния, докато Крис е по-запознат с това състезание в сравнение с някои от предишните. Това са силни характеристики и трябва да се възползваме от тях – коментира заместник-шефът на тима Марек Наварецки. – Надпреварата е трудна. Направихме тест, за да се подготвим максимално добре, като подобрихме настройките. И двамата ни пилоти изглеждат доволни от управлението и баланса. Това е и целта ни: да им дадем възможност да покажат какво могат в отсечките.

Остберг има доста добри представяния в състезанието, в което участва непрекъснато от 2007 г. насам:

Маршрутът е много техничен, но нивото на сцепление се променя при отделните преминавания на дистанциите. Тук е особено важно да подготвиш добре бележките си. Трябва и да умееш да адаптираш темпото си при промяна в условията. В последния тест намерихме решения, които ще ни позволят да сме още по-конкурентоспособни на такъв тип настилка. Ще се опитам да натисна повече, да съм сред първите в колоната. Целта, както винаги, е подиум, но се надявам и на повече.

След серия от три напълно нови за него ралита Мийк най-после ще се състезава на по-позната територия. И в това състезание обаче има нови участъци, така че британецът е готов да учи пак отсечки.

Надявам се да имаме добра скорост в Аржентина. Трябва да поддържам представянето си на ниво, за да започна втората половина от сезона с прилична инерция. Там ралитата са ми познати и ще съм по-уверен – допълни Крис.

Третият DS3 WRC ще бъде каран от Халид Ал Касими. Сардиния е трети WRC кръг за него след Швеция и Португалия.