Начало Рали Ситроен вече предлага най-широката гама рали автомобили

Ситроен вече предлага най-широката гама рали автомобили

95
0
Ситроен DS3 R5

Ситроен вече предлага най-широката гама рали автомобили след добавянето на DS3 R5 към моделите си, участващи в различни шампионати.

От DS3 R1, предназначен за начинаещи пилоти до DS3 WRC, с който спортният екип на компанията се състезава на най-високо ниво, компанията може да предостави кола за всякакви изисквания.

DS3 R5 бе представен миналия сезон по време на рали Португалия и наскоро приключи хомологацията си във ФИА. От него има продадени до момент над 30 броя. Първата кола бе доставена навреме, за да вземе участие в рали Сан Ремо този уикенд и ще бъде управлявана от екипажа Руди Мичелини/Никола Ангилета.

DS3 R5 е идеален автомобил за опитни пилоти, желаещи да участват в регионални рали шампионати като европейския или близкоизточните серии. Той е приложим и за национални първенства.

Ситроен Рейсинг потвърди желанието си да продължи да работи на най-високото възможно ниво с автомобил, който е предпоследната стъпка преди върха на пирамидата – коментира кастъмър рейсинг мениджъра Марек Наварецки. – Далеч преди да спечелим дори първата от осемте си титли при конструкторите във WRC, работехме в близко сътрудничество с частни екипи, доставяйки им отговарящи на техните изисквания коли. През последните години гамата ни нарасна и вече предлага модели от R1 до WRC. Сега и DS3 R5 е наличен след дълго развитие, позволило ни да предложим на клиентите си бърз и издръжлив автомобил.