Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скай Спортс свали реклама след оплакване от Ред Бул

Скай Спортс свали реклама след оплакване от Ред Бул

3575
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Пирели

Скай Спортс свали реклама, в която са използвани кадри от катастрофата на Макс Верстапен на пистата Силвърстоун по време на Гран при на Великобритания. Промоционалният клип показва ситуацията на забавен кадър. Нидерландският пилот се блъсна с 51G в предпазните бариери след удар с Люис Хамилтън (Мерцедес). Бе откаран в болница, където му бяха направени пълни прегледи.

Самият удар не е показан във видеото. Болидът на Ред Бул изчезва зад кадър с пожелание за Весела Коледа от Скай Спортс към зрителите.

„51G катастрофа, след която пилотът е откаран в болница, е изключително пошло пожелание за празниците“, заяви говорител на Ред Бул.

От тима от Милтън Кийнс потвърдиха, че са се обърнали към Скай с искане рекламата да бъде свалена и това е било сторено.

Инцидентът предизвика огромна разправия относно това чия е вината за удара. Хамилтън бе наказан по време на състезанието с 10 секунди, но навакса изоставането си и след това спечели домашната си Гран при. Хелмут Марко призова за отстраняване на седемкратния световен шампион. Кристиан Хорнер нарече карането му „мръснишко“. Всички от Ред Бул бяха крайно недоволни, че Хамилтън и Мерцедес се радваха бурно на успеха си, докато Верстапен още бе в болница за изследвания.

От Ред Бул направиха допълнителни изследвания – с Алекс Албон на писта и със Серхио Перес в симулатора си. След това поискаха преразглеждане на ситуацията. Стюардите постановиха, че представената информация не е нова и отхвърлиха молбата.