Начало Рали Скандал на общото събрание на БФАС

Скандал на общото събрание на БФАС

79
0
БФАС,лого

Скандал беляза общото събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). То бе свикано ден преди насроченото редовно такова след подписка на 35 клуба от страната, желаещи смяната на избраното миналата есен ръководство на организацията и съответно взето съдебно решение по въпроса.

Част от делегатите гласуваха за нови председател и управителен съвет, но след като досегашният Александър Александров и неговите поддръжници (сред тях почти всички водещи рали пилоти) напуснаха залата.

Бурята се разрази, след като Александров заяви, че е позор търсеното от починалата по-рано тази година Елена Апостолова пълномощно.

Аз с такива хора не желая да работя – бе категоричен той.

Останалите делегати се преброиха и установиха, че имат кворум, след което единствената поставена кандидатура за председател бе тази на Радослав Козлеков. Той бе избран единодушно, както и предложеният от него управителен съвет, в който влизат Камен Михайлов, Георги Петров, Георги Пейчев, Емил Денев, Стоян Апостолов и Теодор Тодоров.

Броженията в БФАС датират от няколко месеца и започнаха броени седмици след избора през октомври. От организацията бяха изключени осем клуба, чиито жалби днес не бяха разгледани, тъй като не са включени в дневния ред, публикуван в обявата в Държавен вестник за насроченото събрание. Причината бяха непогасени дългове към федерацията, които те оспорват.

Отменено бе и гласуването на нов устав. Бе определен тримесечен срок за подготовката на нов проект, който след това да се приеме на нарочно общо събрание, където ще се гледа и ситуацията с осемте изключени клуба.