Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скоростта на Рено изглеждала ниска заради стратегията

Скоростта на Рено изглеждала ниска заради стратегията

1196
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Скоростта на Даниел Рикиардо от екипа на Рено е изглеждала ниска заради стратегията му само с 1 спиране в бокса. Това заяви управляващият директор на френския тим Сирил Абитебул. Австралиецът трябваше да стартира с гумите софт, с които постигна най-доброто си време във втората част на квалификацията.

В хода на състезанието те се износиха бързо и Даниел изтегли спирането си за гуми хард още за 18-ата обиколка. Целта му беше да запази позиция пред конкурентите в средата на колоната с 1 и 2 стопа. Рикиардо успя да го направи, като завърши 7-и пред Перес, Райконен, Албон (тримата с 1 стоп), Грожан, Строл и Магнусен (с 2 спирания в бокса).

„Мисля, че представянето ни беше по-солидно, отколкото изглеждаше, каза Абитебул. – Беше изключително предизвикателство да направим така, че стратегията ни с 1 питстоп да проработи. Особено имайки предвид, че стартирахме с гуми софт. Целта ни беше да завършим на 7-о място и ние я постигнахме.“

Абитебул разкри още, че самият той не е искал тимът да използва тактика само с 1 стоп. Но стратезите в тима са му обяснили ясно, че такава с 2 стопа няма да проработи. Затова в Рено са минали на вариант с 1 бокс. Той обаче можеше да бъде изпълнен само при Рикиардо. Другият пилот на тима Нико Хюлкенберг отпадна още в 16-ата обиколка поради повреда.