Начало Рали Скоростта на Сордо не изненадала Ричардс

Скоростта на Сордо не изненадала Ричардс

25
0
Дани Сордо,Дейвид Ричардс

Дейвид Ричардс не останал изненадан от скоростта и темпото на Дани Сордо. Пилотът на Мини стана втори в рали Франция и дълго време води сериозна битка със Себастиен Ожие (Ситроен) за победата.

Още преди състезателния уикенд в Елзас Ричардс заяви, че му се ще представянето от Германия да се повтори (там испанецът се класира трети), а за негова радост то бе дори още по-добро.

Работим по този проект от две години и заявихме нееднократно, че настоящият сезон е развоен. Лично аз по-скоро бих спестил някои обещания, след което представянето може да е по-добро. Това е предпочитаният вариант спрямо обратното. А и исторически погледнато се е случвало с повечето неща, с които сме се захващали. Така виждам нещата в перспектива – разясни Ричардс.

През кариерата си компанията на британеца Продрайв и той самият постигат сериозни успехи в различни категории. В световния рали шампионат работата със Субару води до титлите с Колин Макрей през 1995-1997 г., Ричард Бърнс (2001) и Петер Солберг (2003). Във Формула 1 под негово ръководство екипът на БАР Хонда достигна най-сериозното си развитие и през 2004 г. отстъпи единствено на Ферари.

Понастоящем Ричардс се грижи за програмата на Мини по познатия целенасочен начин.

Този отбор е печелил преди и знае как да го прави, всички са уверени в себе си, в колата и пилотите. Не се страхуваме и да рискуваме. Ние сме единственият екип, стартирал ралито с една резервна гума, всички са с по две. Но сме наясно, че така печелим по отношение на представянето. И участваме, за да сме на възможно най-високо ниво, а не просто да попълваме бройката на участниците – заяви още той.