Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Скоростта в трафика в Джеда е опасно висока според Хамилтън

Скоростта в трафика в Джеда е опасно висока според Хамилтън

2398
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън бе най-бърз и в двете петъчни тренировки в Саудитска Арабия, а съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас бе втори в класирането. Седемкратният световен шампион отбеляза, че пистата е страхотна за каране, когато влезеш в ритъм. Същевременно обаче каза, че скоростта в трафик е опасно висока.

„Трафикът определено е далеч по-лош, отколкото на много други писти. Прилича на Монако, но със значително по-високо темпо. Скоростта, с която доближаваш другите по трасето, е почти в опасна зона. Невероятно бързо е, наистина страшно бързо“, обясни Хамилтън.

„Веднага забелязах, че сцеплението е много, много високо. Още от момента, в който стъпихме на пистата. Опитахме няколко различни неща с настройките. Бих казал, че не сме бързи в един тур в сравнение с останалите. Те (Ред Бул – б.р.) са доста бързи в квалификационен режим, така че имаме работа за вършене. Но темпото ми в дълга серия не изглеждаше твърде зле. Софт е може би прекалено мека гума за високоскоростните участъци. Като цяло съм доволен. Направихме някои промени между двете тренировки. Не съм сигурен кой точно вариант предпочитам, но тази вечер ще проучим данните, ще поработим и с хората във фабриката, за да сме сигурни кои са правилните настройки за утре.“

Ботас каза още по време на тренировките, че харесва трасето

„Пистата е наистина чудесна. Кара се на пълна газ близо до стените, страхотен прилив на адреналин. В първата сесия условията бяха по-добри, отколкото очаквах. Беше малко прашно, но лека-полека се изчиства благодарение и на другите категории, които се състезават този уикенд. Организаторите са свършили чудесна работа с настилката. Гладко е, няма неравности, сцеплението е добро.“

„Най-голямата изненада бяха гумите. Издържаха прилично добре. Не съм сигурен колко спирания в бокса ще има в неделя. Всички смеси като че ли работят добре тук, въпреки че софт малко не издържат във високоскоростните завои“, сподели финландецът.