Начало Рали Сливен очаква нов дуел между Григоров и Борисов

Сливен очаква нов дуел между Григоров и Борисов

61
0

Започващото днес рали Сливен ще даде нова насока на развитието на борбата за титлата у нас този сезон между Георги Василев, който е лидер в класирането и преследвача му Борис Григоров. Василев и навигаторът му Стефан Добрев от екипа на „Дианел рейсинг” с Мицубиши Лансър Ево 9 водят в шампионата с 92 т.

Григоров и неговият копилот Ангел Башкехайов със Ситроен C2 Супер 1600 изостават на 16 т. Василев и Добрев, които освен за нашия шампионат се борят и за още точки за Европейския рали трофей, имат предимството, че карат „у дома“ и познават отлично трасетата.

Григоров и Башкехайов са победителите в рали „България“ за нашия шампионат. Те се стремят още към титлата при автомобилите с две задвижващи колела и към титлата в клас RC3

Добрев не спести суперлативите си за отсечките в 35-ото рали Сливен.

”Тренирахме с голямо удоволствие. Няма нито една дупка по трасето. Всички отсечки са перфектни, с изкърпени дупки, с подновени мантинели и изчистени храсти покрай пътя, заяви Добрев. – Голямо удоволствие е да се кара. Надявам се на добро класиране. Имахме сериозни проблеми, защото миналата седмица счупихме двигателя на колата. Добре че стана тогава, а не на ралито. Всъщност, той май си е бил готов да гръмне още на рали България, но тогава е издържал.”