Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разпространилият слуха за уволнение на Биното пилот скри видеото си и заяви,...

Разпространилият слуха за уволнение на Биното пилот скри видеото си и заяви, че не е бил разбран (обновена)

4211
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Ферари

Слух, че от Ферари са уволнили Матия Биното, се разпространява от петък в различни форуми онлайн и във Фейсбук. Източник на информацията е Йозеф Крал. Той е представян като състезател на Ферари GT, но е пилот на отбора на Скудерия Прага – официален представител на Ферари и Мазерати в Чехия. Крал се е състезавал в Blancpain GT Series Endurance Cup през 2016 и 2019 г. Първо е бил част от Скудерия Прага, а след това от общ тим на Скудерия Прага и Бохемия Енърджи Рейсинг.

Независимо какви точно са връзките на Крал с Ферари обаче, думите му придобиха популярност в интернет. Видеото, от което тръгна слухът, бе в YouTube канала на чешкия пилот и то вече е недостъпно

Според Крал било взето решение Биното да бъде уволнен. Изчаквали се предсезонните тестове, за да се види как ще върви болидът на Ферари за 2021 г. Обмисляли се два варианта за шеф на екипа – Лоран Мекис или Фредерик Васьор. Според информацията Джон Елкан не искал Васьор, тъй като не харесвал факта, че е приятел с Тото Волф.

До момента няма друг източник, който да е потвърдил информацията.

Ферари изкара много труден сезон през 2020 г. Шестото място на Скудерията бе най-лошият резултат на отбора от четири десетилетия насам. Отборът ще има нова задвижваща система за 2021 г. Биното заяви при представянето на екипа, че отборът трябва да се справи по-добре през предстоящата състезателна година. За него самия бе съобщено, че няма да пътува за всички надпревари, а ще работи повече от фабриката в Маранело. Италианският тим ще се съсредоточи и върху проекта за 2022 г., когато във Формула 1 влизат в сила нови технически правила.

Днес Крал публикува в социалните мрежи съобщение, с което заяви, че коментарите му били извадени от контекста.

„Само да уточня всичко кристално ясно… Някои от скорошните ми коментари относно Скудерия Ферари бяха неразбрани и извадени от контекста… Казаното от мен се базира на личното ми мнение и няма никаква реална база като информация… Извинявам се ако тези спекулации са предизвиквали някакъв проблем…“, гласи съобщението.

Подробен материал за новата задвижваща система на Ферари за 2021 г. и какво планира Скудерията за 2022-ра може да намерите в актуалния брой на списание ClubS1 (244).