Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Смесени чувства в Хаас след шестото място на Магнусен и проблема на...

Смесени чувства в Хаас след шестото място на Магнусен и проблема на Грожан

1142
0
Кевин Магнусен
снимка: Хаас

Кевин Магнусен спаси положението в Хаас, финиширайки шести в Гран при на Австралия. Съотборникът му Ромен Грожан обаче не завърши надпреварата с кошмарно повторение на проблема, довел преди година до двойно отпадане на пилотите на американския тим.

„Чувствата ни са смесени”, призна шефът на Хаас Гюнтер Щайнер. „Миналата година след Австралия изкарахме 20 надпревари – останалата част от сезона – без друг проблем при спиранията в бокса. Трябва да разследваме какво се случи днес, в момента е твърде рано да се каже. От друга страна, шестото място на Кевин е страхотно постижение за тима. Знаем, че колата е силна. Тази година взимаме осем точки в Мелбърн, докато миналата си тръгнахме без нищо. Това е по-добро представяне в сравнение с 2018-а. Смятам и че с този болид можем да сме силни и в останалите 20 старта.”

Грожан също каза, че не е съвсем наясно какво се е случило. Първоначално той заяви, че е имал проблем с окачването.

„Просто усещането беше, че нещо не е наред. Не беше добър ден. Преди това вървях чудесно зад Кевин. Новите правила са страхотни по отношение следването на друг автомобил, но гумите са същите като миналата година – натискането води до пързаляне и после губиш сцепление. Изпреварванията все още са сложни.”

Магнусен бе на другия полюс – щастлив от постижението си.

„Добър резултат е. Жалко за отбора, че и двете коли не успяха да стигнат до финала. Ромен със сигурност щеше да е с добро класиране. Но шесто място е чудесно постижение. Потеглих както трябва, автомобилът ми се движеше хубаво. Можех да натискам през цялото състезание, но внимавах за гумите. Страхотно е да започнем годината по този начин”, коментира датчанинът.