Начало Moto News Собственикът на отбора JHK T-Shirt Laglisse отива в затвора

Собственикът на отбора JHK T-Shirt Laglisse отива в затвора

97
0

Сериозни проблеми има в екипа от клас Moto3 – JHK T-Shirt Laglisse, за който тази година се състезават испанецът Маверик Винялес и първата девойка в Moto3 Ана Караско.

По отбора бе нанесен сериозен удар, когато стана известно, че собственикът му Хайме Фернандес Авилес е бил осъден да излежи 2,5 години в затвора и глоба от 52 000 евро, след като е признат за виновен в незаконно присвояване и подправяне на документи. Според испански информационни източници, делото върви още от 2005 г.  Тогава Фернандес Авилес е наел камион с ремарке на стойност 48 000 евро за състезанията през целия сезон, но след това вместо да върне возилото или да продължи наема, той подправил документите, че е купил камиона и фалшифицирал регистрационните документи. Последвали дългогодишни съдебни дела и накрая Авилес трябва да влезе в затвора на 12 март, за да излежи присъдата си.
Засега не е ясно как влизането в затвора на собственика ще повлияе на отбора и дали спортния директор Пабло Нието ще може да ръководи тима без него. Дали и спонсорите няма да се оттеглят заради скандалната ситуация. А до началото на шампионата остават само пет седмици!