Начало Рали Солберг: 2011-а няма да е последният ми шанс за титла

Солберг: 2011-а няма да е последният ми шанс за титла

60
0
2011,????? ???????,???????,WRC

Петер Солберг е сигурен, че сезон 2011 не е неговият последен шанс за спечелването на втора титла в световния рали шампионат, коментира норвежецът.

През 2011 г. Солберг, който има свой собствен частен тим във WRC, ще кара новата разработка на Ситроен DS3 WRC. Нещо повече, шампионът от 2003 г. успя да си осигури финансиране и ще участва във всичките 13 кръга от шампионата.

На база опита си и колата, с която вече разполага, Солберг е сочен за един от фаворитите за спечелването на титлата този сезон. Норвежецът обаче коментира, че се надява 2011-а да не е единственият му шанс да направи това.

– Ралитата и моторспортът са моя живот – започна Солберг. – Не мога да си представя да правя нещо друго. Искам да спечеля шампионата отново и бих искал да мисля, че 2011-а не е моят последен шанс да го направя.

Също така Солберг допълни:

– Планирам да се боря за класирания на подиума, започвайки със Швеция. Но това ще бъде много трудно рали. За мен то ще е изцяло за опознаване на автомобила, да се подготвя за следващите изпитания и после за втория кръг в Мексико.