Начало Рали Солберг избра да е 13-и на старта в Гърция

Солберг избра да е 13-и на старта в Гърция

45
0
Петер Солберг

Петер Солберг, който спечели квалификационната отсечка за рали Акрополис, избра да е 13-и в колоната на старта на състезанието. Пилотът на Форд бе доволен от скоростта си в началото на състезанието.

Хубаво е да си пръв, даже е най-важното нещо в момента – коментира той. – Колата работи добре и би трябвало да сме силни в състезанието. Дори да вали трасето изсъхва много бързо, когато спре. Най-добрият избор пък определено е да стартираш от по-задна позиция.

Съотборникът му Яри-Мати Латвала, дал второ време в спринта, посочи 12-о място. Финландецът се притесняваше малко от факта, че не бе карал рали автомобил в реални състезателни условия близо два месеца, но до момента няма проблеми. Той призна, че е загубил няколко десети от секундата в квалификационната отсечка заради своя грешка.

В един от завоите мислех, че съм на първа, а се оказа втора и съответно погрешка качих на трета. Двигателят се задави на изкачването за момент, но бързо оправихме нещата. След толкова дълго време извън колата представянето ни досега е чудесно – заяви Яри-Мати.

Следващият в подреждането – Себастиен Льоб (Ситроен) – посочи 11-а позиция за старта. Евгени Новиков (М-Спорт, Форд) избра 10-а, Мико Хирвонен с втория заводски Ситроен – 9-а, Тиери Нювил (също с DS3 WRC) – 8-а, Мадс Остберг (Форд) – 7-а и т.н.

Официалният старт на рали Акрополис е следобед в 17:00 часа, а първата отсечка (Кинета, 25,24 км) стартира в 18:28 часа.