Начало Рали Солберг: Изобщо не виждах къде карам

Солберг: Изобщо не виждах къде карам

52
0
Денис Куиперс,Кен Блок,Петер Солберг,Яри-Мати Латвала

Сериозни оплаквания от прахоляка по трасето имаха пилотите от световния рали шампионат след изминаването на три отсечки от първия ден на надпреварата в Испания. Видимостта се подобри при появата на вятър, но ситуацията пак не бе идеална. Петер Солберг например сподели, че това са най-лошите условия, в които е попадал, откакто кара в сериите.

Не ми се беше случвало такова нещо, не виждах накъде карам. На всичкото отгоре нещата се влошаваха за пилотите назад. Просто нищо не се виждаше на два сантиметра пред нас – обясни Солберг.

Норвежецът все още не е наясно дали ще успее утре да продължи да се състезава, след като строши предно ляво колело. Той удари Ситроен-а си още в първия скоростен етап.

Кен Блок се блъсна в същото нещо, както и От Танак. Наистина съм много разочарован, тъй като всичките ми спонсори са тук за уикенда. Но зрителите свършиха чудесна работа, като сложиха камък за обозначение на мястото, иначе още 30 коли щяха да приключат състезанието на същото място – допълни пилотът, на когото се наложи да извади собствени пари, за да допълни необходимите за надпреварата средства. – Може пък да прехвърля останалите финанси за Великобритания. По-късно ще решим с Беноа Ножие какво да правим.