Начало Рали Солберг може би ще кара Форд в последния кръг във Великобритания

Солберг може би ще кара Форд в последния кръг във Великобритания

69
0

Има вероятност Петер Солберг да кара Форд Фокус RS WRC 08 по време на рали Великобритания. За момента обаче все още сделката не е финализирана.

Солберг е печелил надпреварата 4 поредни пъти в периода 2002-2005 г. Сега норвежецът се надява да постигне споразумение с тим шефа на Форд Малкълм Уилсън, за да има шанс да се представи и в тазгодишното издание на ралито на ниво.

„Обмислям много различни неща за рали Великобритания, автомобил Форд Фокус е дамо едно от тях – заяви Солберг. – Ако стане, бих го направил, за да се опитам и да спечели ралито. Разбира се, това е планът. Трябва да разбера какво е възможно понастоящем. Познавам маршрута на надпреварата действително добре и мисля, че бих имал шанс.“

Солберг вярва, че разполагайки с добра кола, би постигнал успех срещу настоящите лидери в шампионата Себастиен Льоб и Мико Хирвонен:

„Миналата седмица във Финландия се движех втори на 6 сек. зад Мико Хирвонен преди да се появи проблем в автомобила ми. Знам, че във Великобритания мога да се изправя срещу него и искам да го направя.“