Начало WRC News Солберг може да продължи кариерата си в М-Спорт

Солберг може да продължи кариерата си в М-Спорт

324
0
Оливър Солберг, Хюндай
Оливър Солберг, снимка Хюндай

Оливър Солберг може да продължи кариерата в М-Спорт. Миналата седмица той обяви, че ще напусне Хюндай в края на сезон 2022 в WRC и вярва, че британският отбор може да бъде добра опция за него в бъдеще.

В момента Солберг е без пилотско място за догодина след решението на Хюндай Моторспорт да не продължи неговия договор. 21-годишният състезател разбра новината малко след края на рали Нова Зеландия. Надпреварата на практика бе последното участие на Солберг с южнокорейския производител. Дани Сордо ще заеме неговото място в последните две надпревари от сезон 2022 в WRC.

Солберг е твърдо решен да остане в най-високото ниво на световния рали шампионат и през следващата година. Опциите през младия талант са ограничени, тъй като Тойота най-вероятно ще запази пилотския си състав. Другият вариант е преминаване в М-Спорт Форд. Отборът от Кумбрия все още не е потвърдил пилотския си състав за догодина. За момента само Крейн Брийн има договор за сезон 2023.

Шведският състезател потвърди че е разговарял с отбора на Малкълм Уилсън. Също така разкри, че е провел разговори с британците преди да се присъедини към Хюндай.

Солберг вярва, че постиженията на М-Спорт в развитието на млади пилоти правят преместването му привлекателно предложение.

„В момента е трудно да се каже“, каза той, когато бе попитан з бъдещето си в WRC. „Наистина няма нищо наистина. От Хюндай много ясно показаха какво искат, така че няма да се връщам там.“

„Тойота разполага с всичко необходимо, тъй като има добри пилоти, най-силния автомобил и най-добрата структура. Със сигурност е много трудно да се влезе там.“

„Мисля, че в М-Спорт имат нужда от пилоти, но не съм сигурен дали това е реална опция или не. Никога няма да се откажа. Надеждата ми е да се кача на WRC автомобил в Монте Карло“, заяви Солберг.

21-годишният състезател потвърди, че е водил разговори с британския отбор.

„Говорил съм с всички, това е сигурно.“

„Всяко място би било фантастично. М-Спорт е отбор-мечта. Освен това е перфектното място, където можеш да бъдеш, за да се учиш като млад пилот. Те знаят как да развият състезатели с по-малък опит.“

„Малкълм има толкова много опит в работата с млади таланти, включително с баща ми. Преди две години той ме попита дали искам да подпиша с неговия екип. В крайна сметка аз избрах Хюндай.“

„М-Спорт Форд е един от най-добрите отбори, в които можете да бъдете. Автомобилът изглежда много бърз. Тимът със сигурност се нуждае от малко развитие, за да не изостане. Мисля, че те имат един от най-добрите автомобили и са един от най-добрите екип. Вярвам, че това може да бъде много интересна възможност“, допълни Оливър Солберг.