Начало Рали Солберг най-бърз в шейкдауна на рали Испания

Солберг най-бърз в шейкдауна на рали Испания

46
0
Петер Солберг,рали Австралия 2011

Петер Солберг бе най-бърз в шейкдауна на рали Испания. Норвежкият пилот, който се състезава със Ситроен DS3, но с негов частен тим, изпревари с 0,2 сек Федерико Вийягра (Форд Фиеста RS WRC). Петер и навигаторът му Крис Патерсън изминаха 2,94-километровата отсечка за 2:08.5 мин.

Аржентинецът от своя страна закъсня, тъй като облак пепел пречи на полетите в родината му. Това е първата му поява в състезание от три месеца и той предположи на шега, че това може да му е помогнало.

Трима пилоти с равни времена си деляха следващата позиция – Себастиен Ожие (Ситроен) и каращите Форд Яри-Мати Латвала и Хенинг Солберг. Основните претенденти за титлата Себастиен Льоб и Мико Хирвонен се наредиха съответно шести и седми.

Седемкратният световен шампион обясни преди старта на ралито, че първият ден вероятно ще е решаващ за развитието на надпреварата. Утрешните отсечки са основно на чакъл и не са никак леки.

Не знам какво ще стане. Понякога съм се притеснявал за условията, а след това сме се справяли доста добре. Денят обаче определено ще има сериозно влияние за изхода от ралито – заяви Себастиен.