Начало Рали Солберг не се отказва от амбициите си за нова титла във WRC

Солберг не се отказва от амбициите си за нова титла във WRC

36
0
2011,????? ???????,???????,WRC

Петер Солберг няма да се откаже от мечтата си да спечели нова световна титла, въпреки проваленото за него рали Португалия 2011.

Норвежецът стартира сезона отново като пилот на собствения си частен тим с автомобил Ситроен DS3 WRC. И в трите изминали до момента кръга – в Швеция, Мексико и Португалия, Солберг имаше реален шанс да се бори за победа, но винаги нещо го възпрепятстваше. При последния случай в Португалия серия от спуквания на гуми бе основната причина за изоставането му. В резултат в момента в класирането при пилотите Солберг е 5-и с 27 точки, а лидерите Хирвонен и Льоб имат по 58.

Независимо от малшанса Солберг няма да се демотивира.

– Изчислих всичко и 27 точки са едно рали, ако аз спечеля и някой отпадне, но някой трябва да отпадне – коментира Солберг. – Себастиен и Мико, а тези пилоти имат късмет, защото имат своите проблеми, но остават в борбата, а аз пукам гуми.

Солберг допълни:

– Но никога няма да се откажа. Знам колко бързо могат да се променят нещата в рали спорта. Проблемът е, че скоростта ми в последните три ралита не съответства на резултатите, които постигнах.