Начало Рали Солберг се хвърля само за победа в Испания

Солберг се хвърля само за победа в Испания

16
0
Петер Солберг

Петер Солберг се подготви за рали Испания с тест миналата седмица, който описа като най-добрите изпитания, проведени от него през годината. Норвежецът ще използва всичко научено този уикенд по време на последния кръг от настоящото първенство, който е и последно участие на заводския тим на Форд в шампионата.

37-годишният пилот направи 250 километра проби на асфалт по време на тестовете. Понастоящем е убеден, че вече може да се бори за челна позиция, дори това да означава да рискува да загуби в битката за третото място в генералното класиране.

Определено свършихме чудесна работа, която ми даде допълнителна увереност за състезанието. Целта ми е ясна – отивам, за да спечеля. Това е по-важно за мен, отколкото да преследвам медал за третото място в шампионата. Предпочитам златото в конкретната надпревара, отколкото бронза в първенството – заяви Солберг.

Според пилота битката в Испания този уикенд ще е по-ожесточена от обикновено, тъй като няколко състезатели ще се хвърлят в нея, решени на всичко, за да приключат сезона с победа.

Това е последният кръг. И двете титли са решени, така че много хора просто няма какво да губят и ще натиснат здраво. Самото рали е страхотно, асфалтът е бърз и гладък. Всъщност там WRC се доближава най-много до надбягванията на писта – допълни световният шампион за 2003 г.