Начало Рали Солберг: Шансовете ни за добро представяне в Уелс са на лице

Солберг: Шансовете ни за добро представяне в Уелс са на лице

38
0
Петер Солберг

Рали Великобритания винаги е било едно от местата, където Петер Солберг се е представял изключително добре. Между 2002 и 2005 г. той успя в четири поредни години да спечели надпреварата. Затова сега норвежецът се надява именно в Уелс да прекъсне шестта години суша. С спечелването на трофей в обединеното кралство Солберг може да стане най-успешният състезател в историята на надпреварата. За момента шампионът за 2003 г. дели най-доброто постижение с финландеца Хану Микола. През изминалата седмица 36-годишният Солберг направи тест със своя Ситроен DS3 WRC и остана изключително доволен от подготовката си за рали Уелс.

„Чувствам се много добре в Уелс“, заяви Солберг преди надпреварата. „Имам много добри спомени от това рали. Освен това колата върви много добре. Двигателят работи по-добре от всякога. Изпробвахме различни режими на работа, което определено ще ни бъде от помощ. Мисля, че имаме много добри изгледи за успех. От последния си триумф много често не ми достигаше съвсем малко, затова се надявам сега да успеем.“

В Уелс често типичното „английско време“ играе сериозна роля при определянето на победителя. Именно на него се надява и Солберг.

„Все ми е едно, какво ще е времето. Дори и да вали, и да е кално, за всички времето е еднакво. При кални условия обиконовено се справям много добре. Искам да завърша годината с един добър резултат. Целта ми е минимум място на подиума.“

Без значение от класирането, Солберг ще завърши годината на пета позиция зад четиримата основни пилоти на Ситроен и Форд. Това го прави най-силният състезател състезаващ се с частен автомобил.