Начало Рали Солберг ще се оттегли от WRC, ако не си намери място за...

Солберг ще се оттегли от WRC, ако не си намери място за 2013 г.

25
0
Петер Солберг

Петер Солберг ще прекрати активната си спортна кариера, ако не си намери място в някой от съществуващите отбори в световния рали шампионат, заяви самият състезател.

Норвежецът, който е носител на WRC короната за 2003 г., известно време полагаше усилия сам да се състезава и поддържаше екип. Сега обаче не желае да стига дотам, след като Форд се оттеглиха от първенството, а свободното място в Ситроен бе дадено на Дани Сордо.

Няма да плащам, за да се състезавам. Работих упорито, за да поддържам собствен отбор преди време, но е ужасно трудно. Не мога да го направя пак. Ако се стигне дотам, ще се оттегля. Да, мисълта, че може догодина да не съм в шампионата, е лоша, но така стоят нещата в момента – призна Солберг. – Има опция да направя Дакар. Трябва да видя какво наистина мога да правя от тук нататък.

Шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън от своя страна сподели, че в момента наистина не мисли за състезателите, което означава, че Солберг все пак има някаква надежда.

Без да проявявам неуважение към пилотите ще кажа, че преди всичко трябва да осигурим средствата за съществуването на отбора преди изобщо да започна да мисля кой ще кара колите – каза Уилсън.