Начало Рали Солберг убеден, че в Аржентина е щял да се бори за победата

Солберг убеден, че в Аржентина е щял да се бори за победата

39
0
Петер Солберг

Петер Солберг е убеден, че е щял да се бори за победата в рали Аржентина 2011, ако не се бе появил проблем с управлението на колата му през втория ден от надпреварата.

Този сезон норвежецът се състезава отново с частния си тим, но със заводски Ситроен DS3 WRC. По време на провелото се миналия уикенд рали Аржентина Солберг бе един от лидерите в състезанието, които си оспорваха първото място. Той се движеше втори, но в съботните етапи (ден 2 от рали Аржентина) в автомобилът му се появи проблем с управлението. В резултат пилотът натрупа закъснение. Все пак успя през ден 3 той компенсира до известна степен изоставането си, дори взе победа в последния етап, т. нар. Power Stage, което му донесе 3 бонус точки. В крайна сметка норвежецът успя да финишира 4-и в състезанието. След края Солберг коментира:

– Толкова съм щастлив, че накрая успях да спечели т. нар. Power Stage. Бе много забавно и истински бонус за мен. Но разбира се, в същото време, съм леко разочарован, че не се качих на подиума. Имахме шанс и без проблема в събота съм сигурен, че щяхме да бъдем в истинската битка за победата.

След рали Аржентина, Солберг е пети в класирането за шампионата с 61 точки.