Начало Рали Солберг: Вече знам, че мога да спечеля с Фиеста RS WRC

Солберг: Вече знам, че мога да спечеля с Фиеста RS WRC

40
0
Петер Солберг

Петер Солберг финишира четвърти в рали Швеция, след като спука гума в 22-ата от общо 24 отсечки на състезанието. Забавянето го прати зад Мадс Остберг, но норвежецът не съжаляваше прекалено много след финала за изгубената позиция.

Трети щеше да е по-хубаво класиране, разбира се, но точките от пауърстейджа също са важни. А аз взех 2 за второто си време при второто минаване на Хагфорс (SS24). Скоростта ни в етапите – дадох 19 постижения в топ 5, включително две победи – показва, че вървим в правилната посока, а това е много, много окуражаващо на такъв ранен етап. Като изключим спуканата гума, вече познавам колата все по-добре. Вече знам, че мога да спечеля с Фиеста RS WRC – заяви Солберг в колонката си за crash.net.

Норвежецът вярва твърдо също така, че щеше да удържи сънародника си Остберг, ако не бе ударил камък в коловоза, изненадал и съотборника му Яри-Мати Латвала.

Все още има по какво да работя, все още свиквам с автомобила. Пръв си признавам, когато нещо не върви, а и допускам дребни грешки – но само понякога! – добави Петер.

Той отбеляза отново, че е било изключително вълнуващо да се състезава покрай дома и хотела си, намиращи се на Митандерфорс (втората отсечка за ралито). Солберг, сънародниците му и въобще скандинавците като цяло, се радваха на страхотна подкрепа от феновете, които не се уплашиха от минусовите температури и създадоха невероятна атмосфера по трасето.

Трябва да спомена, че имаше 10 норвежки екипажа в ралито, а това е невероятно, като се има предвид колко е населението на родината ми – каза още той.

Пилотът на Форд изрази одобрение за новата квалификационна отсечка още по време на събитието в Швеция, но пак повтори положителната си оценка:

Чудесна идея е, увеличава вълнението за пилоти и зрители. Трябва да призная, че имаше страшно много неща за обмисляне преди да посоча от коя позиция искам да стартирам, но пък беше интересно да се сблъскам и с това предизвикателство.