Начало Рали Сордо аут от Ситроен, има шанс с Мини или Форд

Сордо аут от Ситроен, има шанс с Мини или Форд

43
0

Дани Сордо и Ситроен няма да продължат сътрудничеството си във WRC през сезон 2011. До момента това е единственият тим, за който испанецът е карал в професионалната си кариера на рали пилот на световно ниво.

Сордо е в екипа на Ситроен от 2007 г. насам. В средата на този сезон обаче шефовете на тима обявиха, че за догодина на мястото на испанеца ще вземат Себастиен Ожие. За Сордо остана опцията да кара в спомагателния екип – Ситроен Джуниър, но при положение, че успее да си осигури бюджет.

По повод на последните събития Сордо коментира:

– Това не е добро решение, но не мога да се сърдя на никого. Те ще имат добър екип догодина с Льоб и Ожие. Ще бъде трудно, но трябва да намеря друга възможност. Оливие Кенел (шефът на Ситроен – б. р.) се изразява прекрасно, когато говори за мен. Но аз искам да съм в отбора, защото съм бърз, а не защото съм добър човек.

Според слуховете в момента Сордо преговаря за пилотско място с екипите на Мини и Форд. Шефът на Форд Малкълм Уилсън потвърди информацията, но допълни, че не става въпрос за титулярния отбор на марката, където местата си запазват Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала.