Начало Рали Сордо доволен от Мини-то си след тестовете

Сордо доволен от Мини-то си след тестовете

21
0
Дани Сордо

Дани Сордо и Пиер Кампаня приключиха тестовете си с Мини преди първия кръг от световния рали шампионат в Монте Карло.

Двамата караха по един ден във Франция, а след това изкараха тренировка и на сняг. Сега им предстои първата реална битка за годината – тази в Монте Карло – и те се чувстват готови за нея.

Харесвам много това рали, етапите са наистина чудесни – сподели Сордо. – Не помня вече колко пъти съм го карал, сигурно около три. На тестовете всичко премина много добре, доволен съм от колата. Най-важни бяха тренировките с гумите, а ние си свършихме работата заедно с Мишлен и сме убедени, че разполагаме с много добри гуми. Основният проблем ще са условията. В момента е сухо с много малко сняг, но ситуацията може да се промени изключително бързо.

Кампаня от своя страна влиза в надпреварата с подкрепата на френската автомобилна федерация (FFSA). Той изрази благодарността си за помощта и заяви, че за него е чест да представлява страната си в тима на Мини.

Въодушевен съм, че бях избран от Мини да се присъединя към отбора за Монте Карло след постиженията ни миналата година. Познавам добре надпреварата и определено я харесвам. Спечелих в класа с две задвижващи колела пред 2011 г. и съм доволен, че ще имам шанса да демонстрирам възможностите си в толкова конкурентна надпревара – каза още французинът.