Начало Рали Сордо доволен от подиума, Хирвонен призна, че е извадил късмет

Сордо доволен от подиума, Хирвонен призна, че е извадил късмет

48
0
Мико Хирвонен

Дани Сордо се радваше на третото си място в рали Монте Карло. Испанецът води битка за подиума с Евгени Новиков (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC) преди руснакът да се удари в началото на последния ден.

Доволен съм, че отбелязах завръщането си в Ситроен с подиум. В условия, които не са най-удобните за мен, това е наистина добър резултат. Истина е, че финиширах доста назад спрямо двамата Себ (Льоб и Ожие – б.р.), но всъщност бяхме в различна от тяхната надпревара – коментира Сордо.

Той се завърна в тима като титуляр, след като Ожие бе предпочетен пред него за сезон 2011 г. В първия кръг от световния шампионат Дани се справи значително по-добре от Мико Хирвонен, а накрая призна, че е карал на сигурно само, за да стигне до финала.

В последните етапи просто трябваше да се задържиш на пътя – условията бяха наистина ужасни, пълна лудница. Второто преминаване на Тюрини бе доста трудно, но аз не поех никакви рискове. Исках единствено да се добера сигурно до края. Сега нямам търпение за следващото рали – допълни Сордо.

Хирвонен пък бе откровен, като заяви, че четвъртото му място се дължи повече на късмет. Финландецът така и не установи добър ритъм в състезателната дистанция и изпитваше сериозни затруднения на смесената настилка (на пътя се сменяха сняг, лед, мокър асфалт и киша).

Вярно е, че на сняг би трябвало да се чувствам далеч по-удобно, но мразя да карам в такава ситуация – повтори Мико няколко пъти по време на надпреварата. – Накрая може би наистина имах шанс, но пък съм определено доволен от резултата. Беше трудно рали и съм щастлив, че взех точките. Те се получават на финала, а ние се справихме със стигането до там. Монте Карло винаги е било трудно състезание за мен, а тазгодишното се оказа най-сложното в цялата ми кариера. В крайна сметка обаче определено не бе лошо представяне с оглед на шампионата – каза още той.