Начало Рали Сордо готов да продължи битката със Солберг

Сордо готов да продължи битката със Солберг

40
0
Дани Сордо

Битката на Дани Сордо за втората позиция в рали Монте Карло ще продължи днес с пълна сила, след като вчера испанецът надделя над Петер Солберг (Форд). Първата надпревара от световния шампионат за 2012 г. върви трудно за испанеца, който все още не е изградил достатъчно добър и постоянен ритъм, за да се чувства спокоен. Сордо бе особено раздразнен в края на втория ден, тъй като не разбираше къде гуми време, след като вървеше чисто и без инциденти. Във втория ден от надпреварата обаче той единствен взе етапна победа освен Себастиен Льоб – шампионът спечели пет от шестте отсечки, а Дани бе най-бърз в една от тях (осма за състезанието).

Битката с Петер е страхотна. В един етап той е по-бърз от мен, в следващия съм аз. Ще се опитаме да продължим в същия дух. По принцип нямам проблеми, а и денят (четвъртък – б.р.) премина повече като истинско рали в нормални условия. Беше сухо, само на места имаше лед – обясни Дани.

Той направи някои промени по настройките в средата на деня и това се отрази добре на скоростта му. Въпреки това испанецът не бе съвсем доволен вечерта. Той трудно може да разчита и на съотборника си – в този кръг това е Пиер Кампаня. Французинът се придвижи с две позиции напред във тория ден, но това се случи заради катастрофата на Себастиен Ожие (Шкода Фабия S2000) и забавянето на От Танак (Форд Фиеста RS WRC) на старт на отсечка.

Рали Монте Карло е първо изпитание и за Дейв Уилкок като шеф на Мини във WRC. Той пое поста от Дейвид Ричардс и макар да познава чудесно работата, напрежението все пак е по-голямо. До момента в екипа нямат особени грижи с техниката, което облекчава в известна степен ежедневната програма, а фактът, че Сордо е в борбата за второто място е окуражаващ.

Изборът на гуми в днешния ден пък ще е още по-важен, отколкото в предишните. Прогнозата за времето бе за дъжд през нощта, който да премине в сняг през деня. Програмата включва три скоростни етапа, като след обедния сервизен парк състезателите потеглят към Монако.