Начало Рали Сордо и Солберг еднакво бързи в шейкдауна за рали Германия

Сордо и Солберг еднакво бързи в шейкдауна за рали Германия

47
0

Първото място в шейкдауна на рали Германия 2010 си поделят Дани Сордо и Петер Солберг, след като и двамата постигнаха резултат от 3:39.4 мин.

Фактическото начало на надпреварата край Триер ще бъде поставено утре сутрин. През днешния ден екипажите имаха шанс за последни донастройки на автомобилите си по време на 4-часовия официален тест. Той се проведе при слънчево и сухо време с температура на въздуха 23 градуса. Дължината на отсечката, определена от организаторите за провеждането на шейкдауна, бе 5,8 км и се намираше на 16 км от сервизната зона в Триер.

Първите четири най-добри резултата бяха записани от пилоти със Ситроен C4 WRC. Дани Сордо от заводския тим на Ситроен и Петер Солберг, който се състезава за частния си отбор, оглавиха таблицата, след като дадоха равни времена. И двамата записаха постижението си при 4-ото си преминаване.

След края на шейкдауна Дани Сордо, който за първи път в рали Германия ще се състезава с новия си навигатор Диего Вайехо, обясни:

Всичко премина добре. Естествено, да карам с новия си навигатор Диего е голяма промяна. С него тествахме в продължение на три дни и освен това се движехме заедно в сериен автомобил в Испания. Не е същото като на състезание, но днес всичко премина добре. Целта ни за ралито е да се опитаме да се качим на подиума. Да стартираш 6-и тук не е най-добрата позиция, защото ще има много прах на пътя. Ако остане сухо, това ще ни помогне.

Петер Солберг още при първото си преминаване удари дънер край пътя. За щастие механиците успяха да поправят автомобила на норвежеца и той продължи с изпробването на няколко различни настройки.

Трети с време 3:40.7 мин. се нареди притежателят на седем поредни победи в рали Германия – Себастиен Льоб.

За мен шейкдаунът премина чудесно, не съм имал никакви проблеми – коментира впоследствие Льоб. – Пътят бе тесен и бърз, т.е. както винаги труден, но усещането бе добро и поведението на колата до момента е превъзходно. Направихме малки промени по окачването, но нищо специално.

Кими Райконен от Ситроен Джуниър Тийм се нареди четвърти. Следващ по резултат е Мико Хирвонен, чието постижение бе най-добро от пилотите с Форд.

Рали Германия 2010 ще бъде официално открито тази вечер от 20 ч. местно време в град Триер. Първият етап от надпреварата стартира утре в 9 ч. и 43 мин.