Начало Рали Сордо иска успех повече от всякога

Сордо иска успех повече от всякога

57
0
Дани Сордо

Дани Сордо ще е по-концентриран от всякога, когато се завърне след две седмици зад волана на Ситроен в световния рали шампионат. Испанецът караше за френския екип до края на 2010 г., когато на негово място бе привлечен Себастиен Ожие. Французинът остана само един сезон, след което в екипа дойде Мико Хирвонен. След състезателната 2012 г. пък деветкратният шампион Себастиен Льоб реши да намали максимално програмата си във WRC и Ситроен предпочетоха да върнат Сордо, който има опит с тях и познава тима.

При първия си престой в Ситроен бях зад волана непрекъснато, през цялото време. След това в Продрайв не се състезавах във всички ралита, не правех нонстоп тестове. Може би да вършиш нещо постоянно не е чак толкова хубаво нещо. Омръзва, но пък когато не работиш по този начин, искаш лудо да се върнеш към такъв метод на дейност. Сега повече от всякога искам да успея – заяви Сордо.

Дани е убеден, че състезателните му инстинкти са толкова силни, колкото винаги досега. Той бе с най-много спечелени отсечки в последния за миналия сезон старт в Испания.

Карането ми е на ниво както винаги. Единствените малки проблеми могат да се появят на места като Мексико. Не бях там миналата година и сега половината рали ще бъде напълно ново за мен – допълни Сордо.

Програмата на испанеца е за 11 от общо 13 надпревари в календара. Пилотът ще пропусне Швеция и Франция, но тимът ще се опита да намери място за него и в тези две състезания.