Начало Рали Сордо и Кетомаа няма да продължат в Швеция, Нобре продължава да се...

Сордо и Кетомаа няма да продължат в Швеция, Нобре продължава да се бори

36
0
Дани Сордо

Няколко пилоти няма да продължат днес битката в рали Швеция. Три са официално отпадналите – Дани Сордо, Яри Кетомаа и Андреас Телаус. Освен тях обаче Пауло Нобре също е извън битката, тъй като е прекалено назад в класирането.

Популярният бразилец, състезаващ се за вече заводския екип на мини Моторспорт Италия, тръгна пръв по трасето вчера. Скоро след началото на втория за състезанието етап обаче се завъртя, излетя и заседна в снега отстрани на пътя. Той все пак се измъкна от там, но скоро спря окончателно. Все пак той продължава да кара днес, за да придобие така необходимия му опит.

Сордо се сблъска с проблеми по-късно през деня. Той стана жертва на осмата отсечка, в която много от пилотите се въртяха заради чакъл и скали. При инцидента на испанеца Мини-то му остана в пряспа около две минути и това доведе до повреда в радиатор, откъдето се стигна до грижи с двигателя. Автомобилът започна да прегрява и опитите на Дани да стигне финала на етапа се провалиха. Моторът бе прекалено повреден, за да може той отново да се състезава, потвърдиха от екипа му Продрайв. Така екипът остана само с местната звезда Патрик Сандел.

Кетомаа също изхвърча в SS8. Това бе причината за неговото отпадане. Други състезатели, сред които Себастиен Льоб, От Танак, Мартин Прокоп, се отърваха от инцидентите си в същия етап само със загуба на време.