Начало Рали Сордо: Колата на Мини е добра, но се нуждае от още развитие

Сордо: Колата на Мини е добра, но се нуждае от още развитие

60
0
Дани Сордо,рали Италия 2011

Като цяло рали автомобилът на Мини във WRC е добър, но част от неговите компоненти трябва да бъдат доразвити. Това сподели пилотът на тима Дани Сордо.

Испанецът след няколко последователни години, прекарани в Ситроен, от сезон 2011 е заводски пилот на Мини. Той бе в Лоутраки – градът, който тази година е център на стартиращото в петък (17 юни) рали Гърция 2011. Интересното е, че Дани Сордо и съотборникът му Крис Мийк участваха в опознавателните тренировки на надпреварата заедно с останалите екипажи. Пилотите на Мини обаче си заминават от Гърция утре без да участват в рали Акрополис 2011. Причината е, че то не е включено в състезателната програма на отбора им (в дебютния си сезон екипът ще участва само в 6 от общо 13 старта). Целта на тима и пилотите бе единствено да разполагат с още една възможност за тест на Мини Джон Купър Уъркс WRC на макадам.

Малко след края на тренировките Дани Сордо специално за ClubS1 коментира впечатленията си от рали автомобила на Мини:

– Честно казано колата е ок, но ние трябва да работим още много по нея, за да я развием. Необходимо е да подобрим двигателя, окачването и още няколко други компонента. Но истината е, че е чудесно, когато екипът дойде на рали и всичко заедно започнат да работят по автомобила. Причината е, че колкото повече хора мислят по дадена задача, толкова по-бързо се достига до нейното решение.

Очаквайте повече по темата в следващия брой на ClubS1!