Начало Рали Сордо: На теория Сардиния е точно моят тип рали

Сордо: На теория Сардиния е точно моят тип рали

13
0
Дани Сордо

Дани Сордо отговори на три въпроса от пресофиса на Ситроен преди следващото рали от световния шампионат – кръгът в Сардиния.

– Доволен ли си, че финишира втори в Акрополис?

– Да, наистина имах нужда от такъв резултат. Първата отсечка бе малко по-натоварена, след това вече бях в добра позиция. В този момент Мико [Хирвонен] се оказа с проблеми и отборът ме помоли да контролирам темпото си. През останалата част от надпреварата карах, имайки точно това наум. Бяхме наистина доволни да се качим отново на подиума и да вземем добри точки и за двата шампионата! Преди всичко бе важно да завършим втори преди да се целим по-нависоко.

– При това положение целта ти за Сардиния победа ли е?

– На теория това е точно моят тип рали. Допада ми, когато имаш добро ниво на сцепление. Свършихме сериозна работа с отбора точно в този аспект. След Португалия и Гърция Сардиния ни дава шанс най-после да демонстрираме постигнатия прогрес. Но преди да мисля за победи, трябва да направиш перфектно представяне и да преминеш през няколко етапа: да се почувстваш уверен в колата, да дадеш време на ниво в квалификацията, за да си избереш максимално добра позиция на старта, да продължиш да караш в етапите без грешка и т.н.

– От настоящите WRC пилоти ти си най-популярен в различните социални медии. Знаеш ли откъде произтича тази популярност?

– Опитвам се да споделям някои неща от живота си с феновете, по време на ралитата и извън тях. Така е, мнозина ме следват във Фейсбук и Туитър. Понякога съм доста изненадан какъв интерес генерира една простичка снимка! Изразявам се основно на родния си език, за да остане приносът ми максимално автентичен. Това е оценявано високо от говорещата испански общественост по цял свят.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.