Начало Рали Сордо най-бърз в шейкдауна на рали Франция, Льоб и Ожие с равни...

Сордо най-бърз в шейкдауна на рали Франция, Льоб и Ожие с равни времена

63
0
Дани Сордо

Дани Сордо (Ситроен, DS3 WRC) бе най-бърз в шейкдауна на рали Франция. Времето на испанския пилот в 3,8-километровата отсечка бе 2:36.5 мин.

Втори и трети, на 1,5 сек зад него, се наредиха Тиери Нювил (М-Спорт, Форд Фиеста RS WRC) и съотборникът на Мико Хирвонен.

Колата върви прекрасно, а може и самочувствието, което идва след победа, помага – коментира Сордо, който спечели първи успех във WRC кариерата си по-рано през сезона в Германия. – Това ми дава допълнителна мотивация, но не е всичко, разбира се. Мисля, че позицията на пътя ще е наистина важна тук. Ние сме пети в колоната и има възможност да завали, така че трасето може да е кално и хлъзгаво, но не можем да сторим нищо срещу това. Просто ще дадем най-доброто от себе си.

Четвърто време в шейкдауна даде Яри-Мати Латвала (Фолксваген, Поло R WRC), а големите звезди – Себастиен Льоб и Себастиен Ожие – си поделиха пета позиция с равни постижения. Двубоят помежду им се очаква с огромен интерес. Деветкратният шампион избра домашния си WRC старт за свое последно рали, докато съименникът му може да спечели първата си титла още днес привечер.

Ожие заяви по-рано, че няма да рискува в пауърстейджа.

На отсечка в града като тази понякога можеш да загубиш много повече, отколкото да спечелиш. Ще разбера дали мога да натисна, но определено могат да се допуснат глупави грешки, така че едва ли ще е най-добрия момент за подобно каране. Планът ми не включва единствено победа в конкретния етап. Ако стане, ще можем да отворим шампанското. Ако не, ще се случи по-късно, но няма никаква драма – обясни пилотът на Фолксваген.

В шейкдауна местата от седмо до 12-то пък заеха съответно Андреас Микелсен, Евгени Новиков, Мадс Остберг, Ромейн Дюма, Томас Костка и Мартин Прокоп.