Начало Рали Сордо направи тест с Фиеста RS WRC

Сордо направи тест с Фиеста RS WRC

53
0
Дани Сордо

Дани Сордо направи първия си тест с Форд Фиеста RS WRC.

Испанецът ще замести контузения Яри-Мати Латвала в Аржентина като съотборник на Петер Солберг и вчера за първи път седна зад волана на този автомобил, за да се подготви за надпреварата. Финландецът счупи ключица при падане на ски-тренировка и целта му е да се възстанови за кръга в Гърция.

Наистина се вълнувам за Аржентина. Всеки рали пилот иска да се състезава и съм наистина щастлив, че Продрайв ми дадоха шанс да карам за Форд – сподели Сордо пред autosport.com.

Тестът на испанеца и навигатора му Карлос дел Барио се състоя във Великобритания на територията на М-Спорт, които поддържат Форд във WRC. Днес работата продължава с инженерите, докато Дани се адаптира към екипа. Самото рали Аржентина пък е другата седмица – от 27 до 29 април.

Шефът на Продрайв Ричард Тейлър пък заяви, че не е имало никакви проблеми отборът да пусне Сордо да се състезава с Форд.

Дани не кара във всички кръгове от шампионата тази година с нас, а за него е важно да се състезава в колкото се може повече надпревари. Освен това има смисъл той да е на трасето, защото зрителите заслужават да гледат най-добрите пилоти. Форд нямаха късмет с инцидента на Яри-Мати, но ние имахме възможност да им помогнем, пускайки Дани за Аржентина – обясни той.