Начало WRC News Сордо остава в Хюндай и през 2020 г.

Сордо остава в Хюндай и през 2020 г.

149
0

Дани Сордо ще се състезава и през 2020 г. в световния рали шампионат (WRC). Испанецът удължи договора си с Хюндай за още една година. Програмата му ще е от 7 ралита – половината от календара, включващ 14 надпревари. 2020-та ще е седма поред за Сордо с тима от Алценау.

36-годишният испанец има 9 подиума с Хюндай, включително забележителна победа в тазгодишното рали Сардиния. Следващото състезание за него ще е домашното рали Каталуния.

„Доволен съм, че ще продължа да работя с Хюндай Моторспорт за седма поредна година”, коментира Сордо

„Отборът вече е като семейство за мен. Изживяхме някои фантастични моменти, най-хубавият безспорно бе победата в Сардиния тази година. През годините сме имали страхотни надпревари, включително забележителния ни двоен успех в Германия през първия ни сезон. Чувствам се щастлив и доволен в екипа, както и достатъчно конкурентоспособен. Хюндай i20 Coupe WRC е силен автомобил, при това на всякакви настилки. Темпото ни бе високо в много от ралита, макар резултатите да не го показват съвсем.”

Шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо заяви, че Сордо е демонстрирал качествата си и този сезон.

„Той е един от най-завършените пилоти във WRC. Победата му в Сардиния бе изключителна, но Дани показа скорост и потенциал в повечето ралита, в които участва. Ето защо решението да продължим да работим заедно бе напълно логично. Той ще участва в 7 от 14-те ралита, предвидени за догодина. Аз лично съм много щастлив, че ще остане част от WRC програмата ни”, допълни Адамо.