Начало Рали Сордо: Просто не мога да повярвам какво стана

Сордо: Просто не мога да повярвам какво стана

375
0

Дани Сордо и Карлос дел Барио имаха за цел да запазят второто си място в рали Сардиния в началото на последния ден от осмия кръг на WRC 2019. На финала обаче испанският екипаж изведнъж се оказа победител. Проблем на От Танак ги изведе на първото място, като това бе втора победа в кариерата на Сордо.

„Невероятно е. Просто нямам думи. Изумително е да спечеля първа победа с Хюндай и втора в кариерата си”, коментира Сордо

„Много съжалявам, разбира се, за От и Тойота. Те имаха ужасно лош късмет в пауърстейджа. В същото време ние знаехме, че трябва да поддържаме натиска в случай, че възникне подобна ситуация. Просто не мога да повярвам какво стана.”

„Карахме с добро и постоянно темпо през целия уикенд. Нямахме шанс да победим От с чиста скорост, така че сторихме каквото можем, за да се опазим от грешки. Не беше лесно, но оцеляхме. Наградата ни е една фантастична победа. Благодаря на Карлос и отбора за подкрепата – този резултат е за всички ни. Мисля, че ще отнеме известно време, докато наистина осъзнаем станалото.”

Сордо не е съвсем сигурен в кои надпревари ще участва до края на сезона. Отборът разполага с четири екипажа, като не е ясно дали Себастиен Льоб ще се съгласи в крайна сметка да увеличи програмата си от шест на повече ралита за 2019 г. Тиери Нювил е неизменният титуляр в екипа, а в другите две коли се сменят деветкратният световен шампион, Андреас Микелсен и Сордо.