Начало Рали Сордо отива в Ситроен Джуниър Тийм за рали Финландия

Сордо отива в Ситроен Джуниър Тийм за рали Финландия

50
0

Дани Сордо ще премине в екипа на Ситорен Джуниър Тийм за рали Финландия, осми кръг от тазгодишния световен рали шампионат, обявиха официално от Ситорен Рейсинг.

От Ситроен притежават два екипа в световния рали шампионат – Ситорен Тотал WRT и Ситорен Джуниър Тийм, който всъщност е Б-отборът им за млади таланти. До момента за първия се състезаваха Себастиен Льоб и Дани Сордо, а за втория Себастиен Ожие и Кими Райконен. Още от началото на сезона обаче се говореше за желанието на шефовете на Ситроен в по-големия тим на мястото на Сордо да премине Ожие. Неубедителното представяне на испанеца от началото на годината до известна степен само спомогна за взимането на подобно решение.
В резултат от Ситроен Рейсинг (спортното подразделение на компанията) обявиха, че за надпреварите във Финландия, Япония и Великобритания Дани Сордо ще се състезава за Ситроен Джуниър Тийм.

По повод на промяната непосредствено преди най-бързото в календара рали – това във Финландия – 27-годишният Сордо коментира:

– Определено ще чувствам по-малко напрежение върху себе си. С размяната на отборите няма винаги да трябва да карам с мисълта за крещящата нужда да печеля точки за конструкторския шампионат за Ситроен. Напротив, ще се концентрирам върху собственото си представяне и това да постигна възможно най-добрия резултат.