Начало Рали Сордо показа Мини WRC на британските фенове

Сордо показа Мини WRC на британските фенове

29
0
Дани Сордо

Дани Сордо направи демонстрация с новия рали автомобил на Мини за WRC пред британска публика по време на специално организирано шоу.

Състезателният дебют на колата – Джон Купър Уъркс WRC, както и на заводския тим на Мини в световния рали шампионат, се състоя по време на рали Италия (5-8 май). Там единият пилот на марката Крис Мийк отпадна поради технически проблеми, но другият Дани Сордо приключи успешно на 6-а позиция.

През миналия уикенд пък възможностите на колата за първи път бяха демонстрирани пред британска публика на живо като зад волана бе испанецът Сордо.Той кара по време и на двата дни на шоуто като негови навигатори бяха както известни журналисти, така и обикновени зрители.

– Първата демонстрация на колата пред британски почитатели премина фантастично – коментира Дани след края на шоуто. – Хората в Корнбъри парк бяха много развълнувани да видят колата и ме поздравяваха за успеха ми в Сардиния. Мисля, че това е много популярна кола във Великобритания и наистина за мен бе радост да я покажа.

Корнбъри парк се намира в Оксфордшир (Великобритания), много близо до фабриката на Продрайв в Банбъри, където се подготвя рали автомобилът на Мини. Другите пилоти от WRC на събитието бяха Хенинг Солберг и От Танак с Форд Фиеста RS WRC. А на самото шоу присъстваха около 20 хил. души публика.