Начало Рали Сордо поведе в рали Каталуня след втория ден

Сордо поведе в рали Каталуня след втория ден

42
0

Дани Сордо с Хюндай поведе в рали Каталуня след втория ден на надпреварата, която е 11-и кръг от WRC. След 7 скоростни отсечки испанецът има аванс от 17 сек пред лидера в шампионата и борещ се за 4-а поредна титла този уикенд Себастиен Ожие с Фолксваген Поло. Сордо бе 4-и до обедния сервиз, но в следващите 3 етапа постигна две победи и едно второ място, които го изведоха на върха.

„Това е мечтано развитие за мен, заяви Сордо, който се надява да стане първият испанец, печелил домашното си рали след Карлос Сайнц през 1995 г. – Трябва да благодаря на тима за страхотната работа с колата. Утре трябва да продължим и да видим какво може да направим. Има още 2 дълги дни, но днес беше невероятно.“

Ожие минаваше първи по отсечките, които следобед бяха доста хлъзгави и призна, че приоритетът му е бил просто да ги завърши, без да поеме рискове. Въпреки това времената му бяха относително конкурентни, като в 7-ата отсечка той бе с 3-и резултат. Това му позволи да завърши деня на 18.1 сек пред съотборника си Андреас Микелсен. Норвежецът имаше проблеми със спирачките.

Четвърти и пети са Тиери Нювил и Хейдън Падън с Хюндай, като разликата между двамата е само 1.2 сек. Белгиецът водеше след втората отсечка, но в 5-ата отсечка се завъртя и удари дърво. След което предната част на автомобила му изпадна и той загуби много време. Падън пък през целия ден кара без анти-лаг на турбото и дори бе изненадан, че не е загубил много време.

Шести е Мадс Отсберг с Форд Фиеста от М-Спорт, следван от Крис Мийк със Ситроен DS3, който навакса позиции след обръщането си по таван във втория етап. Осми е Крейг Брийн също със Ситроен DS3.