Начало Рали Сордо спечели тазгодишното издание на Monza Rally Show

Сордо спечели тазгодишното издание на Monza Rally Show

47
0

Дани Сордо спечели тазгодишното издание на Monza Rally Show, финиширайки пред Валентино Роси и Диндо Капело. Италианската легенда в мотоциклетизма бе зад волана на Форд Фиеста RS WRC, докато съперниците му управляваха Ситроен DS3 WRC.

Испанецът спечели пет от деветте отсечки и бе доволен от участието си. Той има още една победи в шоуто – от 2010 г.

Харесвам атмосферата на Monza Rally Show – събитие, в което съм участвал още два пъти. Забавлявах се, състезавайки се със съперници и приятели, включително Валентино. Беше чудесна възможност да се доближим до феновете – коментира Дани.

Роси е трикратен победител в надпреварата, но тази година не успя да се качи на най-високото стъпало на подиума. Въпреки това бе категоричен, че за него участието на Monza Rally Show е един от най-хубавите моменти в годината:

Състезавам се с приятелите си и има много малко напрежение, породено от това как ще се справиш. Срамота е, че не взех крайната победа, но съм горд от четирите си етапни успеха, които са страхотно постижение за мен. А и виждам всичките си фенове както от ралитата, така и от МотоGP. Ще се върна и догодина!

Първото издание на Monza Rally Show датира от 1978 г., когато организаторите от легендарната писта решават да отворят трасето за рали автомобили. В началото надпреварите са почти като истински ралита, като едва по-късно надбягванията вече се провеждат само на асфалт. Участие са взимали някои от най-прочутите в света пилоти – сред тях Колин Макрей, Себастиен Льоб, Алесандро Занарди, Джанкарло Фисикела, Иван Капели, Жан Алези, Лорис Капироси, Марку Ален, Маркус Грьонхолм, Микеле Алборето, Мики Биазион и т.н.