Начало Рали Сордо вероятно ще получи шанс да се бори срещу Льоб

Сордо вероятно ще получи шанс да се бори срещу Льоб

27
0

Дани Сордо много скоро може да получи възможността истински да се бори със Себастиен Льоб и най-накрая да постигне така желаната първа победа във WRC, обяви шефът на Ситроен Оливие Кенел. Това обаче ще стане едва щом френският тим си подсигури пилотската и конструкторската титла този сезон.

Сордо, който се състезава за тима Ситроен вече четвърта година, през цялото време ясно и отчетливо е вторият пилот в екипа – този който подкрепя Льоб в борбите му за титлите. Това може да се счита като една от причините, поради които испанецът все още няма записана победа във WRC.

Този сезон обаче, ако всичко продължи да се развива по най-благоприятния начин, т.е. Ситроен да спечелят шеста конструкторска титла, а Льоб седма при пилотите предсрочно, всички състезатели на френския тим ще получат свобода на действие. С други думи ще имат шанс да се борят един срещу друг в оставащите ралита.

– Надявам се да видя Себ световен шампион колкото се може по-бързо. Тогава ще кажа на всичките си пилоти: „правете каквото искате и ще видим“ – бе откровен Кенел. – Мисля, че това ще бъде добре за всички, особено за Дани – да бъде свободен да се бори за победата в Испания. Но не трябва да забравяме, че освен от пилотската титла на Себ, се нуждаем и от тази при конструкторите.