Начало Рали Сордо за последно със Ситроен C4 WRC на Монца рали шоу

Сордо за последно със Ситроен C4 WRC на Монца рали шоу

36
0
???? ?????,???? ??????? 2010

Навярно последното състезателно участие на Дани Сордо със Ситроен С4 WRC ще бъде по време на Монца рали шоу (19-21 ноември 2010 г.).

Събитието, което е може би най-популярното извън календар на официалните рали шампионати, ще се състои от 9 скоростни отсечки или 155 км. То се провежда в региона на известната писта Монца и се очаква да привлече около 100 хил. души публика.

Самият Сордо до момента не си е осигурил място за догодина в световния рали шампионат. Причината е, че досегашната му позиция в основния тим на Ситроен догодина ще е заета от Себастиен Ожие. В същото време испанецът не прие предложението да кара за Ситроен Джуниър Тийм, тъй като бе необходимо сам да си осигури финансирането на сезона. По тази причина, както и фактът, че догодина във WRC Ситроен С4 ще бъде заменен от Ситроен DS3, участието на Дани на Монца рали шоу вероятно наистина ще е последното в състезателни условия с този автомобил.

По време на италианското събитие Сордо ще кара за екипа на PH Sport.

– Ще бъде наистина забавно и разбира се ще се опитам да спечеля – коментира испанецът. – Почитателите на автомобилния спорт в Италия обожават ралитата, затова искам да им предоставя истинско забавление и да се порадвам на C4 за последен път. Колата е наистина специална, с нея имам прекрасни спомени, така че се надявам това да продължи и в Монца.