Начало WRC News Специални събития и награди планирани за седмицата на Гран при на Италия

Специални събития и награди планирани за седмицата на Гран при на Италия

23239
0
Autolook Week, Гран при на Италия
Salone Auto Torino, Parco Valentino

Гран при на Италия е една от най-популярните надпревари в календара на Формула 1. Тифозите са особено обнадеждени след изключително силния старт на Ферари в световния шампионат за 2022 г. Скудерията спечели двойна победа в Гран при на Бахрейн. Домашната Гран при на екипа от Маранело е доста далеч, но в Италия се готвят да я отбележат подобаващо. Едно от събитията – Autolook Week – е истински фестивал на скоростта и техническото съвършенство и побира няколко различни презентации.

Autolook Week е събитие, в което се съчетават любовта към техническото съвършенство и представянето на състезателни автомобили като съвременни произведения на изкуството

От 7 до 11 септември тази година 100 от тези шедьоври на човешкия гений ще бъдат изложени в центъра на Торино. Те ще бъдат извадени от музейни експозиции и частни колекции, където по принцип се съхраняват, за да станат част от събитията през седмицата на Гран при на Италия. През 2022 г. надпреварата празнува 100 години на пистата Монца.

През Autolook Week и преди Гран при на Италия ще има редица изложби и за първи път ще бъда присъдени специални награди – Autolook Award

Сред създателите на идеята е кураторът на експозицията Паоло д’Алесио. Неговата професионална работа в света на автомобилния спорт се простира в рамките на над 40 години. Той е дългогодишен сътрудник на списание ClubS1. Автор е на редица изключителни материали както за историята, така и за настоящите технически тайни на болидите в F1. Трудил се е в множество аспекти – от техническа еволюция на колите до изучаване на корпоративен имидж. Заедно с патрона на Mimo Milano Monza Motor Show Андреа Леви са създали серия награди, с които ще отбележат най-добре изградения корпоративен имидж в автомобилния спорт.

В първото издание ще бъдат проучени участващите в трите основни световни шампионата – Формула 1, WRC и WEC

Призовете ще бъдат присъждани от жури. В него ще има дизайнери, комуникационни и маркетинг експерти, представители на медии и фотографски агенции. Проучва се възможността за награда на феновете чрез онлайн гласуване. А докато очакват Гран при на Италия, тифозите ще могат да се насладят на истински легенди в моторспорта.