Начало Рали Спирачките и скоростната кутия са силните страни на Пежо 208 Type R5...

Спирачките и скоростната кутия са силните страни на Пежо 208 Type R5 според Брийн

54
0
Пежо 208 Type R5

Тестовете на Пежо 208 Type R5 продължиха с четиридневна програма в Южна Франция, като изпитанията бяха проведени от ирландския пилот Крейг Брийн.

Автомобилът премина успешно първоначалните проверки на издръжливостта и системите в края на 2012 г. Сега тестовете продължават по програмата на екипа, а Брийн ги провежда в качеството си на официален състезател на рали академията на Пежо.

Страхотно е, че тествах 208 Type R5. Управлява се наистина добре и вярвам, че основните му силни страни са спирачките и скоростната кутия – сподели Брийн. – Условията бяха трудни на моменти, но представянето на спирачната система бе изключително и се чувствах много уверен. Смяната на предавки е безукорна. Двигателят също ми хареса. Усещаше се как автомобилът се подобрява с всяко следващо бягане, така че определено бе вълнуваща седмица!

Техническият мениджър на проекта Алексис Аврил сподели, че декемврийските изпитания на практика бяха шейкдаун, докато през изминалите дни е започнала реалната работа по развитие на автомобила.

– Свършихме доста неща, които ни дадоха индикация по кои области трябва да се трудим допълнително. Въпреки променливото време навъртяхме сериозни километри и вече започнахме да изследваме различни технически решения – допълни той.

Интересът към колата е сериозен, а поръчки ще се приемат от март, тоест само след месец.