Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Еди Джордан Мерцедес ще сбърка, взимайки Антонели, а Верстапен ще отиде...

Според Еди Джордан Мерцедес ще сбърка, взимайки Антонели, а Верстапен ще отиде в Бракли през 2026 г.

7765
0
Андреа Кими Антонели
Андреа Кими Антонели; снимка: Майкъл Потс

Мерцедес ще допусне грешка, взимайки Андреа Кими Антонели за титуляр в отбора, смята Еди Джордан. Тото Волф заяви по време на уикенда за Гран при на Нидерландия, че решението кой ще заеме кокпита, който Люис Хамилтън освобождава в края на сезон 2024, вече е взето. Той не обяви името на италианския тийнейджър, но призна, че няма шанс Макс Верстапен да отиде в Бракли догодина. Очаква се Антонели, който днес навършва 18 години, да бъде официално потвърден другата седмица в Италия на Монца.

„Мисля, че Волф ще вземе Антонели, макар да смятам това за грешка“, заяви Еди Джордан

„Поставят го под огромно напрежение. Мерцедес ще трябва едновременно да се грижи за Антонели и да се бори в конструкторския шампионат. Но да го изкара така в центъра на вниманието… Като заек пред фарове. Това просто е нежелателно. И не е честно. А и Антонели не прави достатъчно във Формула 2 в момента, за да ме вдъхнови да кажа, че е готов да печели в Гран при, както и да понесе напрежението в Мерцедес“, допълни бившият собственик и шеф на отбор във Формула 1.

Що се отнася до Верстапен, то Джордан бе убеден отдавна, че нидерландецът ще остане в Ред Бул за следващия сезон. Според ирландеца обаче Макс ще има нов съотборник – Лиам Лоусън, както и ще отиде в Мерцедес от 2026 г.

„Моята прогноза е, че Макс ще спечели титлите и през 2024-та, и през 2025 г. Същевременно смятам, че Мерцедес ще е много силен екип през 2026-та и затова според мен мнозина ще се юрнат да ходят там. Сега бих искал да ме попиташ: „Кой мислиш, че ще е в Мерцедес през 26-та?“, обърна се Джордан към Дейвид Култард.

След като шотландецът надлежно зададе въпроса Еди отговори: „От това, което чувам, трябва да кажа Макс.“

„По отношение на Антонели нямам предвид възможността му да кара. Той очевидно е много талантлив. Става дума за психическа зрялост. Дори Макс на 26 години продължава да расте в това отношение. Според мен пилотите от Формула 1 достигат истинска зрялост в този аспект някъде около 30-ата си година“, добави Еди Джордан.