Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Норис не било умно да ходи в Ред Бул: Не е...

Според Норис не било умно да ходи в Ред Бул: Не е най-добрият вариант, ако искаш да се изправиш срещу най-добрия в света

2139
0
Ландо Норис, Макс Верстапен
Ландо Норис и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ландо Норис подписа нов договор с Макларън, след като дълго време бе спряган за вероятен съотборник на Макс Верстапен в тима на Ред Бул. Британският пилот се разбира чудесно с нидерландеца. Слуховете бяха подхранени от среща на мениджъра му Марк Бериман с Хелмут Марко по време на уикенда за миналогодишната Гран при на Великобритания. След това австриецът изрази съжаление, че договорът на Норис е толкова дълъг. В крайна сметка Ландо избра да остане в Макларън в дългосрочен план. След това бе попитан дали го е страх да се изправи срещу Макс Верстапен в еднакви коли.

„Според мен въпросът всъщност е по-дълга дискусия, не може да се формулира по този начин. Макс един от най-добрите пилоти във Формула 1 ли е? Абсолютно. Мисля, че вече го е доказал. Той е в отбор, където се чувства много комфортно, много неща са изградени около него. Така че за всекиго би било невероятно трудно да се изправи срещу него“, обясни пилотът.

„Не мисля, че въпросът е дали те е страх или не. Не помня да ме е било страх да карам срещу когото и да е. Но ако отидеш в нов отбор, можеш ли да предизвикаш някой друг веднага? И според мен отговорът е не, без значение за кой пилот става дума. Отнема време да се адаптираш, да се напаснеш. А ако искаш да се изправиш срещу най-добрия пилот в света, това не е най-добрият вариант. Не е умно да вършиш такива неща“, каза още Норис

„Но би било страхотно да се състезавам срещу Макс. Много харесвам някои от битките ни досега и нямам търпение за тези, които ще се случат през предстоящата година“, допълни англичанинът.

Норис призна, че е имал разговори извън Макларън, за да види кой какво предлага.

„Няма да лъжа и да отричам. Винаги има някакви дискусии. Говориш си с хората, виждаш кой какво би предложил, но нищо повече. И в моята глава се мотае мисълта какво би станало ако отиде еди-къде си, какво бих успял да постигна там. Но аз съм доволен там, където съм в момента. Според мен трябва да си удовлетворен и щастлив, за да спечелиш шампионата. Подобно нещо не се постига изведнъж като си смениш отбора“, добави Норис.

В Макларън са абсолютно убедени, че Норис е в състояние да спечели титла, ако има достатъчно добра кола

Шефът на тима Андреа Стела е работил с пилоти като Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо. Съответно сравнението се налага от само себе си.

„Ландо определено е от същия материал като талант, ум, работна етика. Една от характеристиките на всеки шампион освен това е, че постига подобрение година след година. От самото начало видяхме на какво е способен Ландо и след това той се развиваше непрекъснато. Притежава всичко необходимо, само трябва да продължи да се подобрява“, каза Стела.