Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Волф няма да е лесно състезанието да се изкара с 1...

Според Волф няма да е лесно състезанието да се изкара с 1 питстоп

1419
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка: Мерцедес

Тото Волф смята, че няма да е лесно състезанието за Гран при на Франция утре да бъде изкарано само с 1 питстоп за смяна на гуми. Неговите пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас окупираха първите 2 места в решетката.

Те ще стартират и с по-твърдите гуми медиум, които са доста по-издръжливи от софт. С тях двамата пилоти на Сребърните стрели показаха отлична скорост в симулациите в петък. Въпреки това обаче Волф не очаква леко състезание.

„Беше добра квалификация за нас, каза Волф пред Sky Sports. – Разполагаме с много притискане и това може да се види на трасе като това тук във Франция. Но предизвикателството ще е утре.

Гумите трябва да издържат до финала. А е нужно да направим само един питстоп, защото се губят около 23 секунди при допълнителен бокс. Трябва да направим добро състезание и първо да го завършим.“

Волф отбеляза, че в края на сесията е имало по-силен вятър. И затова почти никой пилот не е успял да подобри времето си. Люис бе един от много малкото и това се оказа решаващо. Той изпревари Ботас с 0.286 сек.