Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Спрягат Хюлкенберг за титуляр в Алфа Ромео, Кубица за тестпилот в Рейсинг...

Спрягат Хюлкенберг за титуляр в Алфа Ромео, Кубица за тестпилот в Рейсинг Пойнт

1900
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Нико Хюлкенберг може да намери място в екипа на Алфа Ромео като титуляр от следващия сезон. Това съобщава немското издание Auto Bild.

Германецът бе освободен от Рено за 2020 г., като доскоро бе фаворит за мястото на Ромен Грожан в Хаас. Американският тим обаче днес обяви, че французинът остава титуляр и през 2020 г. заедно с Кевин Магнусен.

При това положение не остават много възможности за Хюлкенберг. Най-реалната в момента изглежда е да намери място в Алфа Ромео на мястото на неубедителния Антонио Джовинаци.

Проблем там може да се окаже подкрепата на Ферари към младия италианец.

Тя бе ясно изразена от шефът на Скудерията Матия Биното. Според последния Джовинаци още не е имал възможност да покаже пълния си потенциал.

Вариант за Хюлкенберг е и място в Торо Росо или дори в Ред Бул за следващия сезон, ако и Алекс Албон не се представи достатъчно добре до края на тази кампания в големия отбор на Дитрих Матешиц.

Роберт Кубица пък може да се озове в екипа на Рейсинг Пойнт през следващия сезон, но като резервен пилот. Там титуляри за 2020 г. ще са Ланс Строл и Серхио Перес.

Тази година полякът бе нает за титуляр в Уилямс, но се представя значително по-слабо от съотборника си Джордж Ръсел. Очаква се в близките часове да бъде обявено официално, че Кубица няма да остане в Уилямс през 2020 г.

Според информация в полски медии наскоро търговският директор на Рейсинг Пойнт Стивън Кърноу е посетил седалището на полската петролна компания PKN Orlen, която подкрепя Кубица.